ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Όπως προαναφέρθηκε, το συγκεκριμένο WebQuEsd δημιουργήθηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στο μάθημα της Φυσικής της Ε' τάξης του δημοτικού και ειδικότερα στην ενότητα που αναφέρεται αναλυτικά στο Κεφάλαιο 4. Πεπτικό σύστημα του ανθρώπου – Ισορροπημένη διατροφή. Επιπρόσθετα μπορεί να διδαχθεί σε άλλα μαθήματα της ίδιας τάξης του Δημοτικού Σχολείου όπως:

  • Ιστορία, κεφάλαιο: Ο κόσμος του Βυζαντίου - καθημερινή ζωή και διατροφή
  • Γεωγραφία, κεφάλαιο: Το ανθρωπογενές περιβάλλον της Ελλάδας - Η διατροφή ως φαινόμενο διαπολιτισμικό
  • Φυσική Αγωγή, στα πλαίσια της θεωρητικής ανάπτυξης εννοιών
  • Ευέλικτη Ζώνη με τη μέθοδο Project (Σχέδια Εργασίας).
%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%20anim.jpg

Τι θα λέγατε να προτείνετε στην Διεύθυνση του σχολείο σας να διοργανώσει μία εκδήλωση/ημερίδα για την υπεράσπιση της Υγιεινής Διατροφής η οποία θα γίνει στο σχολείο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.
Θα μπορούσατε οι μαθητές κάθε τάξης να αναλάβετε να φτιάξετε αφίσες και ενημερωτικά δελτία για την υγιεινή διατροφή και την εφαρμογή της στα γεύματα στο σχολείο, χρησιμοποιώντας τη γνώση που οικοδομήθηκε έως τώρα.

Για πάρτε και δώστε ιδέες…

Photo%202

Και αφού όλοι εσείς οικοδομήσατε τη γνώση σχετικά με τις σωστές διατροφικές συνήθειες των μαθητών στο σχολείο, μπορείτε τώρα να τώρα ποιες είναι οι ανώτατες προκαθορισμένες τιμές των βασικών προϊόντων που πωλούνται στο σχολικό κυλικείο ώστε να ξέρετε τι πρέπει να πληρώνετε.

Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη μαθησιακή διαδικασία θα μπορούσε να εμπλουτιστεί περισσότερο αν τη συνδέατε με τη σωματική άσκηση. Γιατί, «για να μεγαλώσω σωστά τρέφομαι σωστά και κινούμαι καθημερινά»!!!!

Αλλά και με την Ψυχική υγεία του ανθρώπου. Οι διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου καθορίζουν το πόσο καλά ο εγκέφαλος εκτελεί τα καθήκοντά του. Γιατί καθώς λέγεται, «το έντερο είναι ο δεύτερο εγκέφαλος»!!!

Photo%201

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License